Budapest XIV. kerület, Birtok u. 6.

birtok_6

6 lakásos társasház

Tisztelt látogatónk!
A Birtok utca 6. sz. alatt társasházunk értékesítése lezárult.

MŰSZAKI TARTALOM

A társasház egy különálló telken ikres beépítési móddal felépülő pinceszint + fszt. + 2 emelet + tetőtér beépítésű épület. A pinceszinten teremgarázs és tároló helyiség, a többi szinten 2 lakás épül. A lakások alaprajzilag bizonyos mértékig változtathatók, amennyiben az eltérések az érvényes építési szabályzatnak megfelelnek és az építkezés olyan állapotában, történik amikor még nem hátráltatja az átadás időpontját. Nem lehet olyan módosítást végre hajtani, ami a betonacél szerkezetek valamint a gépészeti fővezetékek, áthelyezésével járna.

Épületszerkezetek:

ˇ teherhordó szerkezet: monolit vb. pillérváz

ˇ kitöltő falazat: 30 cm vtg. porothrem tégla

ˇ kémények: Schidel Quadro kémények

ˇ válaszfalak: 10 cm vtg. tégla válaszfallapokból épített falazat

ˇ lépcsőház: monolit vb. szerkezetű lépcső kerámia lapburkolattal ellátva, vakolt falak és mennyezetek fehér diszperziós festék felületképzéssel.

ˇ tetőszerkezet: fűrészelt fenyőfa gerendákkal kialakított szelemenes fedélszék, BRAMAC cserépfedéssel, horganyzott bádogozással és horganyzott függőeresz és lefolyócsatornával

ˇ homlokzati nyílászárók: fehér színű műanyag szerkezetek, hőszigetelő üvegezéssel. Az ablakok bukó-nyíló kivitelűek. Az erkélyajtók középen felnyíló bukó-nyíló kialakításúak, a velük összeépítésre kerülő üvegfalak pedig fix üvegezésű szerkezetek.

ˇ külső párkányok: előre gyártott műkő szerkezet

ˇ vakolatok: belül gépi vakolat, a külső homlokzaton 4 cm vtg. dryvit hőszigetelő rendszer 2 mm vtg. gördülőszemcsés vékonyvakolattal.

ˇ lakatos szerkezetek: a teraszok ill. a lépcsőház korlátja acél keretbe elhelyezett négyzetacél pálcákkal kialakított kovácsoltvas jellegű szerkezet, mázolt kivitelben.

ˇ garázs és tároló: padozata: simított beton; oldalfal: vakolt és meszelt; mennyezet: meszelt beton felület

ˇ tetőtéri ferde síkok belső burkolata: gipszkarton burkolat festett felülettel.

ˇ mérőszekrények: a lépcsőházi mérőhelyek fehér INTERSPAN anyagból készülő ajtókkal ellátott fehérre mázolt faszerkezet.

ˇ vízcső és lefolyó hálózat: a szükséges csőhálózat kiépítése réz-, illetve PVC csövekkel és idomokkal, csatlakozások kialakításával.

ˇ szigetelések: a talajnedvesség és a lapostetők csapadékvíz elleni szigetelése GV-3 bitumenes lemezzel készül. A ferde tetőszerkezetek hőszigetelésére 10+5 cm vastag üveg vagy ásványgyapot paplan kerül beépítésre.

A lakások felszereltsége alapárra vonatkozóan:

ˇ bejárati ajtó: (nem változtatható) MABISZ minősítésű biztonsági ajtó gumitömítéssel, fémtokkal, kitekintővel és 3 db kulccsal, valamint fémborítású (réz v. rozsdamentes) keményfa küszöbbel.

ˇ belső nyílászárók: utólag elhelyezhető DIN méretrendű, ajtólap MDF tokkal, bevésőzárral és normál rézkilinccsel, és küszöb nélkül. minta darab A szobák ajtaja tejüveggel félig üvegezett, a többi helyiségben tele betétes ajtó kerül beépítésre (változtatható).

75/210 tömör beltéri ajtó
23.000.-
90/210 mélyen üvegezett beltéri ajtó
29.000.-
90/210 tömör beltéri ajtó
24.000.-
Az ajtók tervezett üvegezési díja anyagárral együtt
3.000.-
Kilincs belső ajtókra
2.000.-

ˇ tetősíkban lévő nyílászárók: Velux nyílászárók kerülnek beépítésre az alábbi méretekben:
78 x 98 cm GZL 3041000
78 x 118 cm GZL 3061000

ˇ burkolatok: (változtatható) A nappali és a hálószobák laminált parketta padlóburkolattal, az egyéb helyiségek hálósan rakott mázas kerámialap padlóburkolattal készülnek. A WC-k és fürdőszobák falain 2,20 m magasságig, a konyhákban a tervezett beépítésnek megfelelően az alsó és felső elemek közti 60 cm magasságú sávban készül (mindenhol hálós formációban rakva) csempeburkolat az alábbi árakon, mely árak a szükséges segédanyagok költségét, valamint a burkolás munkadíját nem tartalmazza.

hidegburkolatok:
– zalakerámia fali csempe: 2.800.-
– zalakerámia padló lapburkolat: 3.000.-
– terasz: fagyálló kerámia burkolat egységes beruházó által biztosított
melegburkolatok:
– laminált parketta: 3.000.-

Többlet hidegburkolási munka esetén a segédanyagok költségét és a burkolás munkadíját is felszámoljuk

ˇ belső lépcső:Vasbeton szerkezetű
Kerámialappal burkolt csúszásmentes kivitelben. Méter ára: 3.000.-

ˇ belső ablakpárkányok: MDF profilos párkányelem fehér fényezéssel
ˇ festés-mázolás:
– falfelületek: alapozás, 2x glettelés, 2x diszperziós falfestés fehér színben (változtatható, színtől függően felár ellenében).
– belső nyílászárók: fehér színű mázolt felülettel készülnek.
– látszó gépészeti csövek ill. vezetékek: fehér mázolással készülnek.

ˇ szellőzők: az ablakkal nem rendelkező WC-k ill. fürdőszobák gravitációs szellőzővel készülnek (gépi szellőzés lehetőségének kiépítésével). Többletköltség felszámítása mellett lehetőség van elektromos ventilátor beépítésére,.
ˇ garázskapu: fehér színű szekcionált elektromos garázskapu beállónként 1 db távnyitóval
ˇ tároló:a pinceszinten a lakásokhoz tartozó közös tároló van kialakítva, a garázzsal megegyező kivitelben
ˇ vízellátás:
(változtatható) az alábbi szaniterek kerülnek beépítésre a lakásokhoz tartozó helyiségkönyvben leírtak szerint, a mosogató csaptelep kivételével.
– WC (fehér Alföldi tip.) + műanyag öblítőtartály
– Mosdó (fehér Alföldi tip. konzolos)
– Kézmosó (fehér Alföldi tip.)
– Mosdó csaptelep (Mofém Trend)
– Kád 170-es lemezfürdőkád (fehér)
– Kádtöltő csaptelep (Mofém Trend)
– Zuhanytálca 80×80 lemez (fehér)
– Zuhanyozó csaptelep (Mofém Trend)
(a fenti szaniterek és csaptelepek típusainak változtatási jogát a beruházó fenntartja, de csak azonos vagy jobb minőségűre cserélheti)
Többlet szaniter beépítése esetén a segédanyagok költségét és a beépítés munkadíját is felszámoljuk.
Mosógép csatlakozási lehetőség minden lakás fürdőszobájában biztosított.
A lakások saját vízmérő órával rendelkeznek. A vízmérő órák csak a társasházon belüli vízfogyasztás szétosztására szolgálnak. A VÍZMŰ felé való elszámolás a telken belüli 1 db vízmérő óra alapján történik. A melegvíz ellátást a kombi gázkazán szolgáltatja.
A fürdőszobákban padló összefolyó kerül kialakításra, golyós bűzzáras kivitelben. (változtatható)

ˇ fűtés:
– 24 kW-os kombinált fali kazán (Radiant)
– Lapradiátorok fehér színben
– Radiátoronként normál sarokszelep
– Termosztát az étkező helyiségben elhelyezve 6.000.-

Kétcsöves radiátoros fűtésrendszer aljzatban vezetett toldás nélküli szigetelt rézcsővel kerül összeszerelésre. Lehetőség van padlófűtés kialakítására, melynek többletköltsége az igények alapján elkészített egyéni kalkulációval kerül megállapításra.

ˇ gáz: Lakásonként külön gázmérő van, amely a lépcsőházi mérőszekrényben kerül elhelyezésre. A vezetékek anyaga varrat nélküli acélcső, a gázmérőtől a fali kazánig elvezetve fehérre mázolva. Konyhai gáztűzhely kiépítése térítés ellenében akkor valósítható meg (költsége: 55.000.- bruttó), ha a gázművek szabályzata azt megengedi.
ˇ elektromos hálózat: A lakásokhoz 1 fázisú 32 A -es mérő tartozik. (3 fázisú mérő felszerelését külön költség felszámítása mellet a használatbavételi engedély megszerzése után lehet igényelni). A mérő a lépcsőházi mérőszekrényben kerül elhelyezésre.
Az áramkörök falhoronyban vezetett Mü-III. védőcsőbe húzott Mcu 1,5 rézvezetékeken haladnak, kivéve a tűzhely áramkörét, amelyhez Mcu 2,5 rézvezetéket alkalmazunk. A mennyezetvilágításhoz, a födémhez rögzítve Mmcu vezetéket építünk be.
Az alapár fehér színű PRODAX kapcsolókat és dugaszoló aljzatokat tartalmaz, a szerződés mellékletét képező helyiségkönyvben szereplő mennyiségben.
A világítótestek csak a közös tulajdonú épületrészekben (lépcsőház, garázsszint, lépcsőházi bejárat külső világítása) és az erkélyeken kerülnek beépítésre.

– a lakások helyiségeibe a mennyezeti világításhoz a mosdó, fürdőszoba és a gardrób, valamint a közlekedők kivételével csillárhorog kerül beépítésre.
– Lakásonként, 2 db TV csatlakozóhelyet alakítunk ki a szükséges vezetékezéssel, de parabola antenna felszerelése nélkül.
– telefoncsatlakozó kialakítása lakásonként 2 helyen történik.
– minden lakásban kaputelefon kerül felszerelésre táv kapunyitóval együtt.
– minden konyhában 1-1 db mosogatógép és páraelszívó, valamint 1db 1 fázisú elektromos tűzhely csatlakozási lehetőséget építünk ki mely utóbbi külön áramkörről működik.
– A világító testek kiállásai csatlakozó csokikkal ellátott

ˇ tereprendezés és kert:
Az épület körül beton járda készül.
Kerítés: vasbeton szerkezet a házzal harmonizáló vakolattal, kovácsoltvas betétekkel. Szeméttároló: a kerítéshez kapcsolódó fedett tároló épül.

A telek parkosítási* költsége (automata öntözőberendezés telepítése, füvesítés, valamint a garázsszint fölötti zöldtetők kialakítása) minden lakást a vételáron felül 1560,- Ft/m2 Áfás árral terhel meg.
* A telkek kötelező parkosítása a használatbavételi engedély feltétele.

A lakás alapfelszereltsége nem tartalmazza:
1. a konyhabútort és a beépített szekrényt.
2. a mosogató csaptelepet és lefolyó szifont.
3. a világító testeket

A tervektől és a műszaki tartalomtól eltérő igények kielégítésére -amennyiben azt az adott időpontban az építkezés fázisa lehetővé teszi- külön megállapodás szerint, költségegyeztetéssel van lehetőség. A változást ábrázoló tervrajzok alapján árajánlat készül, mely a vevő aláírása után megrendeléssé válik.

Megjegyzés módosítás esetén:
Amennyiben a vevő az általa kiválasztott lakásban alaprajzi változtatást kíván eszközölni, – a mindenkori készültségnek megfelelő állapot függvényében – az előzetesen kölcsönösen elfogadott műszaki tartalom alapján egyedi ajánlat formájában – tételes költségvetést kap arra vonatkozóan, hogy a módosítások milyen mértékben változtatják a lakás vételárát. A változtatások mértékétől függően a szerződésben foglalt átadási határidő is változhat melynek mértékéről a pótmunkák költségvetésének elfogadásakor nyilatkozik az eladó és a vevő. Az POLAR INVEST KFT. fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a kért változások jelentős mértékben, negatív irányban befolyásolják érdekeit, úgy nem kötelezhető a módosított kivitelezés végrehajtására, különös tekintettel arra, ha már az előzetesen megrendelt anyagok berendezések szállítói oldal felöl nem módosíthatók. Ebben az esetben az POLAR INVEST KFT. nem kötelezhető arra, hogy az időközben feleslegessé vált anyagokat értékesítse. Ez minden estben a vevő feladatkörébe tartozik, illetve az POLAR INVEST KFT. felvállalhatja az értékesítést, de a gyors megtérülés érdekében csökkentett áron. Az így rendelkezésre álló összeg a vevőt illeti, ezt felhasználhatja a módosítások költségének csökkentésére.

A vevő kérésére bontandó vagy beépítetlen, de már az POLAR INVEST KFT. tulajdonában lévő anyagokat, berendezéseket nem áll módunkban a vételárból elengedni, de a fent említet megoldással csökkenthetőek a többletköltségek.

Figyelem!

A vételár tartalmazza az ügyvédi költséget az első adásvételi szerződés megkötéséig. Amennyiben a vevő utólag módosítani szeretne az ügyvédi költségeket viselnie kell. Lehetőségek ismertetése: szoc pol, hitel felvétel eladott ingatlan figyelembe vétele)
A vételár magába foglalja a gázórákat és az elektromos mérőket és a vízórákat.
A fenti műszaki leírásban szereplő árak bruttó összegek.

Tervezett átadás: 2008. március 14.
Beköltözés: 2008. március 31.

 

 

FIZETÉSI ÜTEMEZÉS

 

Fizetési ütemezés lakás vásárláshoz
Részlet
Arány
Esemény (esedékesség)
1. részlet
35%
Szerződéskötéskor
2. részlet
20%
Tetőtéri beton födém és koszorúk
3. részlet
20%
Fedett tető külső nyílászárók belső vakolás
4. részlet
15%
Aljzatbeton és homlokzati vakolat
5. részlet
10%
Birtokba adáskor