Blog

A hőszivattyú olyan berendezés – kalorikus gép –, mely arra szolgál, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt vonjon ki és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa. Használatának célja a hőenergiával való gazdálkodás, melynek során hűtési energiát fűtésben (pl. melegvíz-készítésben) fel lehet használni, illetve környezeti hőt lehet hasznosítani.

Tovább olvasom...

A geotermia elnevezéssel a Föld magjából eredő hőt nevezzük, ami a földfelszín alatt kb. 10 km mélyen lévő hőmennyiség hőenergiája és ez mintegy 50000-szerese a bolygó teljes földgáz- és kőolaj készletének. Hazánkban a geotermikus energia az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező megújuló energiaforrás.

Tovább olvasom...

600 ezer és 10 millió Ft közötti vissza nem térítendő állami támogatás új vagy használt lakás vásárlásához, bővítéshez, építéshez. Már 1 vállalt vagy meglévő gyerek után is. Új lakás vásárlásához, építéséhez további családtámogatási kedvezmények! Családok Otthonteremtési Kedvezményeivel kapcsolatban segítünk a témában beérkezett több mint száz kérdésre adott válasszal.

Tovább olvasom...